ForsideCasesNøglesystemerElektroniske Nøglesystemer til DTU

Elektroniske Nøglesystemer til DTU

Beskrivelse

Danmark Tekniske Universitet (DTU) er i stadig vækst. I 2019 har universitetet mere end 11.200 studerende og 6.000 ansatte. Hvert år byder DTU velkommen til næsten 400 flere studerende og forskere end året før, og det forventes, at væksten vil fortsætte. Det betyder, at DTU i 2050 skal have plads til næsten dobbelt så mange mennesker på DTU’s campusser.

DTU har de seneste 10 år investeret mere en 5 mia. kroner på nye forskningsfaciliteter og innovationsfremmende lærings- og studiemiljøer, primært på den største campus i Lyngby.

Det giver mening at have styr på sine nøgler

Med så mange personer på et stadigt større campus vil der være rigeligt med udfordringer med at holde styr på, hvem der har adgang til hvor og hvad. DTU i Lyngby valgte en løsning fra SIKOM Danmark A/S med elektroniske nøgleskabe. Med et elektronisk nøgleskab får man styr på, hvem der må låne hvilke nøgler, og hvor man skal søge dem, hvis ikke de er afleveret til tiden. Udover overblikket, betyder det besparelser ved ikke at skulle udskifte låse, når nøgler forsvinder. Derudover giver det en bedre udnyttelse af fælles ressourcer, som nøglerne anvendes til. Ressourcer såsom biler, laptop-computere, lokaler og meget mere.

Hvem har hvilke nøgler?

Med et elektronisk nøgleskab skaber man sig et hurtigt overblik over hvilke nøgler, der er udlånt og hvem de er udlånt til. Det betyder ofte, at der bliver passet bedre på tingene, når der er styr på, hvem der har lånt nøglerne de fælles ressourcer. Eksempelvis en puljebil eller andet der indgår som en ressource, der er fælles adgang til. DTU har hertil planer om at sende en ”reminder”-SMS om at aflevere de lånte nøgler inden fyraften.

Detaljer