Til forsiden Sitemap Print Kontakt Dansk

Aalborg . Aarhus . Odense . København

Advanced surveillance solutions

Adgangskontrol (ADK)

Nedap er nutidens løsning på fleksibel IP-baseret adgangskontrol


Nedap AEOS er markedets mest fleksible (åbne) sikkerhedssystem, der med integrerede funktioner løser de behov, som større virksomheder og offentlige institutioner har til et fremtidssikkert integreret sikringssystem. Nedap AEOS indeholder integrerede funktioner til adgangskontrol, indbrudsalarm, CCTV-, elevator-, dørtelefon- og bygningsstyring. Det understøtter separat adgangskontrol for gæster, leverandører, medarbejdere og deres tilhørende køretøjer. Alt integreres i samme database og med samme webbaserede brugerflade, hvorfra al administration af systemet foretages, med fuldt revisionsspor.

Nedap giver mulighed for fuld certifikatbaseret kryptering af data, og med integreret biometrisk identifikation (fingeraftryk, irisgenkendelse, ansigtsgenkendelse, håndgenkendelse) kombineres sikkerhed og brugervenlighed.

Med et Nedap adgangskontrolsystem, opnår man:

- en uset grad af fleksibilitet - tilpas systemet til egne behov i stedet for at tilpasse ens behov til systemet
- markedets mest fremtidssikret system
- et adgangskontrolsystem der er bygget til integration med andre systemer
- mulighed for både basale adgangskontrolfunktioner - eller unikke sikringsfunktioner
- mulighed for at installere et billigt system, der indeholder basale funktioner - og via softwareopgradering udvide funktioner og sikringsniveau
- distribueret integration – hvor komponenterne i systemet kommunikerer direkte med hinanden og evt. andre IP enheder

Adgangskontrolsystemet fra Nedap indeholder en fleksibilitet, der gør det muligt at opbygge systemet optimalt til den enkeltes behov - både på kort og lang sigt. Dette betyder, at systemet kan udvides med nye funktioner i takt med kravene fra kunder, leverandører eller myndigheder.

Systemet er modulært, og som det eneste system på markedet, tilbydes 100 % distribueret intelligens og integration – dvs. de enkelte hardwarekomponenter i systemet kan kommunikere direkte med hinanden. Dette betyder højere driftssikkerhed og mindre omkostninger til udvidelser.

Systemets hovedkerne er opbygget omkring standard IT-teknologi - og dermed er der ikke begrænsninger i antal kortlæsere, antal kortholdere eller eksempelvis tidszoner eller tidsslot.

Al software i controlleren konfigureres og administreres via IP - enten i Nedap AEOS - det webbaserede administrationssystem eller i Nedap AEmon - det JAVA-baserede konfigurationssoftware. Da der ikke anvendes almindelige windows programmer, har den sikkerhedsansvarlige mulighed for at ændre kortholdere, tidsperioder o.lign. uanset hvor på netværket man befinder sig - ægte fjernbetjent administration.

Nummerplade genkendelse (ANPR) er en vigtig del af adgangssikring. Det sikrer at kontrollen forløber smertefrit, da bommene automatisk går op for lastbiler og motorkøretøjer. Nummerpladerne som er enten godkendte eller ikke godkendte og databasen er ekstremt brugervenlig, således ændringer hurtigt kan implementeres.

NEDAP og biometri:
Brugen af biometri indenfor adgangskontrolsystemer har været på trapperne i en del år – men det er først i de seneste par år, at den for alvor har slået sig fast som en reel afløsning for brugen af PIN koder og adgangskort. Udviklingen imod mere nøjagtige systemer og hurtigere genkendelsestider samtidig med, at prisen er faldet, gør det til en reel mulighed at erstatte kodetastaturet med en biometrisk læser. Biometrien sikrer at personen, der identificerer sig, vitterligt er den person som han/hun udgiver sig for at være. Den biometriske ”signatur” kan eventuelt gemmes på et MiFARE eller et iCLASS berøringsfrit chipkort eller brik, hvorved den enkelte bruger selv bærer på sin identitet – alternativt gemmes ”signaturen” som en krypteret, matematisk kode i selve systemet.

Blandt de mange biometriske teknologier er der to typer, der er specielt velegnede til adgangskontrolsystemer:


• Fingeraftryk – brugen af fingeraftryk er hurtig, nøjagtig og økonomisk interessant i selv større installationer. Fingeraftrykslæserne kan tilsluttes stort set alle adgangskontrolsystemer på markedet. Brugen af fingeraftrykslæser i stedet for en kortlæser med tastatur på udvalgte adgangspunkter, højner sikkerheden markant – mens totaløkonomien ikke belastes væsentligt.
• Iris (øje), som er en nyere teknologi end fingeraftryk aflæsning, har en højere nøjagtighed end fingeraftryk og er samtidig meget brugervenligt. Irisgenkendelse kan modsat fingeraftrykket anvendes under sterile forhold. Irisgenkendelse er specielt velegnet hvor større mængder personer skal igennem en adgangssluse.
• Håndgenkendelse bruges efterhånden flere steder i udlandet, men stort set ikke i Danmark. Den totale identifikations tid er lidt længere end iris og fingeraftryk, hvorfor dette ikke opleves som brugervenligt.

SIKOM Danmark A/S har valgt at samarbejde med Vitani A/S, som har specialiseret sig i biometriske teknologier. Med dette samarbejde har vi mulighed for at tilbyde en test af forskellige biometriske teknologier – set i forhold til hvilken slags identifikation, der kræves i den enkelte situation, hvorved vi kan hjælpe med at vælge den optimale teknologi.

Hvis du vil vide mere om adgangskontrol og vores muligheder for at imødekomme dine behov, kan du kontakte Morten Hansen på tlf.: +45 8764 6000 eller på mh@sikomdanmark.dk