Aarhus Havn

Beskrivelse

SIKOM Danmark blev valgt som sikrings hovedentreprenør i forbindelse med opgraderingen af ISPS sikringen ved Aarhus Havn. I dag fungerer vi som ”one point of contact” på hele Havnecentrets tekniske løsning, der også inkludere 24/7 service og support.

Opførelsen af de to nye gateanlæg fungerer som et fælles checkpoint for al landtrafik til og fra Gate Vest og Gate Øst. Foruden design og konstruktion af gateanlæg og sikring af havneområderne, bestod opgaven også af design og installation af en fælles kontrolrumsløsning i det nye Havne center. I kontrolrumsløsningen indgår en managementløsning, der supporterer personalet med en effektiv sikringshåndtering og kundevenlig support. De to gates er bemandet i dagtimerne. Uden for normal åbningstid fungerer gaten derfor som en ”ubemandet portvagt”.

En af hjørnestenene i installationen er integrationen mellem flere af ADK’s systemer og forskellige adgangsmedier så som BroBizz® tags, stregkode og QR-kode foruden håndtering af logistikoperatørenes kørselsbookninger. Kunden bliver ved ind- og udkørselsstanderne mødt af et touch panel, der på ni forskellige sprog guider chaufføren. Hvis de får brug for hjælp kan de via de installerede IP-samtaleanlæg komme i kontakt med 24/7 vagten.

Kontrollerrummet er placeret i kundecentret, der varetager den operationelle drift, men samtidigt har ansvaret for ISPS-sikkerheden på havnen. Det centrale i kontrolrummet er en videovæg, der består af 10 stk. 55”, 24-7 LED-skærme. Display maskiner, videovæg controller samt Video Grabber maskiner er placeret i et serverrum. Videovæggen benyttes blandt andet til visning af havnens næsten 100 kameraer samt til AIS, Radar og vejrstationer. Det er via den virtuelle matrix muligt at ændre på layout. Operatørerne i Havnecentret kan fra managementsystemet fjernåbne samtlige porte og ganglåger.

Adgangskontrolsystemet består af knap 100 kortlæsere, 15 stk. BroBizz læsere samt 30 stk. Stregkodelæsere, der er bundet op på 88 fysiske og virtuelle dørkontrollere. Der er oprettet mere end 12.000 kortholdere, og mere end 3.500 passerer gateanlægget dagligt.

Foruden design og installation står SIKOM Danmark for kursus, daglig service og support.

Detaljer