Til forsiden Sitemap Print Kontakt Dansk

Aalborg . Aarhus . Odense . København

Advanced surveillance solutions

Ubemandet portvagt

Ubemandet portvagt

Til virksomheder med store logistiske opgaver, hvor der passerer mange kørertøjer hver dag, og hvor man ikke nødvendigvis har behov for en portvagt, kan en ubemandet styring af portvagt og indkørsel være en mulighed.

Sikom har installeret ubemandet styring af portvagt og indkørsel hos blandt andet Dansk Supermarked på deres logistikcenter i Højbjerg samt hos JYSK logistikcenter i Uldum. 

Vi har udviklet systemet i samarbejde med VITANI A/S, der har argenturet på et af de bedste adgangskontrolsystemer NEDAP.


Ved at benytte en række forskellige identifikationsteknologier er det muligt at udnytte den fleksible opbygning af Nedap AEOS Enterprise og Security Controlleren.

Der benyttes teknologier som:
-Stregkode – enten fra et fragtbrev, SMS/MMS eller printet billet
-Magnetstribe fra ID-kort
-Brobiz, som dem man kender fra Sund & Bælt
-LPR - Kamera med nummerpladegenkendelse
-Langtrækkende aflæsning af ID-nummer på køretøj
-Mobiltelefon, hvor telefonnummeret benyttes som kode
-Bluetooth (Unik ID)
-Fingeraftryk,ansigtsgenkendelse eller anden biometrisk ID

Adgangsrettighederne kan opdateres enten manuelt eller dynamisk fra f.eks. lagersystemer, så som SAP Warehouse, Dynamics AX, eller fra CRM (kundesystemer). En anden mulighed er fra virksomhedens helpdesk, eksempelvis på basis af ”ticket” fra et supportsystem eller et leverandørsystem.
Det er muligt at de enkelte underleverandører selv vedligeholder deres adgangsrettigheder for egne køretøjer og medarbejdere via et webbaseret modul.

Systemet kan arbejde sammen med et videomanagementsystem fra f.eks. Milestone.
Videobillederne fra porten som kan være både nummerpladekamera, og personkamera, lagres sammen med transaktionerne, men kan samtidigt også benyttes til visitationsfunktioner eller videodokumentation af lastbiler og containere.
Derudover integreres et IP samtaleanlæg der kobles op på kundens IP-telefoni eller PABX.

Løsningerne giver mange fordele og reducerer administration og mængden af biler på området.


Vil du vide mere omkring mulighederne med ubemandet portvagt, er du velkommen til at kontakte Frank Hansen på mobil +45 2096 7810 eller på fbh@sikomdanmark.dk