Til forsiden Sitemap Print Kontakt Dansk

Aalborg . Aarhus . Odense . København

Advanced surveillance solutions
23.05.2017

Indvielse af Rigspolitiets nationale situations- og operationscenter - NSIOC


Den 8. maj 2017 blev NSIOC indviet af justitsminister Søren Pape Poulsen.

Den store skærmvæg i NSIOC, der består af 24 stk. 46” videovæg skærme, skal døgnet rundt vise den politimæssige situation i Danmark.

Foruden de nationale opgaver bliver situations- og operationscenteret også kontaktpunkt for internationale samarbejdspartnere. Samtidigt skal man fra situations- og operationscenteret løse en række nationale opgaver som støtte for politikredsene.
 
Der skal i alt etableres 4 situations- og operationscentre, hvor de to regionale placeres i Østjyllands og Københavns politikredse, mens de to nationale centre placeres hos PET samt hos Rigspolitiet i Roskilde.
 
De 4 centre vil være døgnbemandede for til enhver tid at have et overblik over den beredskabsmæssige situation i hele landet.

Med et topmoderne operationscenter får politiet et hurtigt overblik over farlige situationer. Dette vil også give myndighederne mulighed for at sætte mere effektivt og hurtigere ind ved en national krisesituation.

SIKOM vandt en 4-årig rammeaftale omkring levering af kontrolrumsløsning til Rigspolitiets kommandostationer (KSN) samt til de nationale situations- og operationscenter (NSIOC).

 

Du kan læse mere fra indvielsen på disse sider: