Til forsiden Sitemap Print Kontakt Dansk

Aalborg . Aarhus . Odense . København

Advanced surveillance solutions

Kontrol- og vagtcentral

Opbygning af komplette kontrol- og vagtcentraler

 
For flere offentlige og private kunder har SIKOM Danmark A/S opbygget komplette kontrol- og vagtcentral løsninger.

Til Direktoratet for Kriminalforsorgen har vi leveret et specielt designet managementsystem til flere af de danske fængsler samt arresthuse. SIKOM Danmark A/S har stået for hele installationen af vagtlokalerne, lige fra 3D tegning til levering af stole, borde samt ventilationssystem.
I forbindelse med den nye politireform har vi opbygget kontrol- og vagtcentraler på de nye regionsstationer (politikredse).
Som overbygning på alle de decentrale systemer, så som ABA, ABDL, AVA, ADK, AIA, CTS m.m. benytter vi som regel Advancis Winguard. 

Vil du vide mere omkring kontrol- og vagtcentral systemer er du velkommen til at kontakte Morten Hansen på tlf.: +45 8764 6000 eller på mh@sikomdanmark.dk

På politiets hjemmeside kan man læse nedenstående omkring de nye vagtlokaler GÅ TIL POLITIETS HJEMMESIDE HER

 

Eller du kan læse indlægget her:

Nye vagtcentraler skal sikre bedre overblik

Landets politikredse har indrettet moderne vagtcentraler, hvor det store overblik over kredsen og patruljevognene sikres

Gennem de seneste måneder har håndværkerne haft travlt rundt omkring på 10 af landets politigårde. Som led i politireformen har landets politikredse nemlig skullet indrette nye, moderne vagtcentraler, hvorfra den operative ledelse har overblik over alle hændelser i kredsen.

I sidste uge blev den sidste vagtcentral bygget færdig hos Sydøstjyllands Politi i Horsens. I København er politiet netop nu i færd med at renovere vagtcentralen og indføre navigations- og flådestyringssystem.

Reformen betyder, at politikredsene er blevet større både geografisk, befolkningsmæssigt og medarbejdermæssigt. Derfor er det en fordel med ét centralt sted, hvor der er overblik.

Fra vagtcentralen klares al kommunikation med politifolkene i patruljevogne. Deres geografiske placering kan følges på en storskærm, da de er tilkoblet et GPS-system, så operatørerne kan altid se, hvilket ledigt køretøj, der er tættest på en given opgave. På en anden skærm videoovervåges detentionsanbragte.

Det er også muligt at følge med i de opgaver, hvor der via 112-opkald bliver sendt ambulancer og brandvæsen ud til borgerne. Her vurderer man, hvilke sager politiet skal køre med ud til.

Vagtcentralerne bemandes af en disponeringsleder, som prioriterer opgaver og køretøjer, operatører og en vagtchef. Hans eller hendes opgave er at have det overordnede ansvar på vagtcentralen i løbet af døgnet. En sagsleder har overblik over alle døgnets sager og sørger for, at de havner det rigtige sted i politiet.

Hos Københavns Vestegns Politi har den nye vagtcentral været i funktion siden den 1. november 2007, og her er man glade for de nye faciliteter og muligheder.

- Vi har bedre overblik over kollegerne og kredsen, og jeg synes, vi får en tættere dialog med politifolkene om sagerne, siger vagtchef og politikommissær Kim Madsen.