Til forsiden Sitemap Print Kontakt Dansk

Aalborg . Aarhus . Odense . København

Advanced surveillance solutions

Aarhus Havn

07.03.2014

Aarhus Havn etablerer nyt gateanlæg for at samle trafikken til
Oliehavnen og Multiterminalen.


SIKOM har leveret et nyt gateanlæg, der skal fungere som et fælles checkpoint for al landtrafik til og fra Oliehavnen og Multiterminalen.
Gaten vil være bemandet i dagtimerne, men uden for normal åbningstid vil gaten fungere som en ”ubemandet portvagt”, samtaleanlægget stiller opkaldet videre til en bemandet vagt på containerterminalen.

”Vi skulle i forvejen etablere en bedre form for afskærmning på Oliehavnen, så nu slår vi flere fluer med ét smæk og laver en gatefunktion, der dækker mere end et område”, siger Søren Tikjøb, der er driftsansvarlig i Aarhus Havns maritime afdeling.
Den nye gate er indrettet med fem kameraovervågede baner til indkørsel og tre til udkørsel. I begge kørselsretninger vil en af banerne være særlig bred og uden overdækning, så den kan bruges til transporter med eksempelvis vindmølledele og andet specialgods. Desuden vil der være særlige passager til cyklister og fodgængere.

Alle, der passerer gaten, skal enten benytte et adgangskort eller have et ID-kort.
I fire vognbaner er det også muligt at anvende en BroBizz®, idet Aarhus Havn har lavet en indløsningsaftale med BroBizz A/S.
Der er udviklet en brugerflade til selvbetjeningsterminalerne, hvor de besøgende kan vælge mellem ni sprog.
Områdets kunder, som har egne kortsystemer, kan også få disse integreret i systemet. Herudover kan besøgende kalde vagten i gaten via et IP samtaleanlæg og blive lukket ind, når ærindet er fastslået.
Der er integreret stregkodelæsere og printere i vognbanerne, disse benyttes blandt andet af Cargo Service, Finnlines og AarhusKalshamn samt STARK.

”Vi forsøger at lave en løsning, der gør det så enkelt og gnidningsløst som muligt for vores faste kunder at komme ind og ud af terminalerne. Derfor har vi også besluttet, at vi ved gaten laver en skiltning over alle virksomheder på området, så besøgende kan se, at de er på rette vej, inden de forsøger at passere gaten”, siger Søren Tikjøb.

Link til Google Street View

Det nye gateanlæg får navnet ”Gate Vest”. I forbindelse med det nye havnecenter på Østhavnen, der efter planen skal stå klar i begyndelsen af 2016, vil der blive etableret et lignende anlæg, ”Gate Øst”. 
 

Vil du vide mere omkring mulighederne med ubemandet portvagt, er du velkommen til at kontakte Frank Hansen på tlf. +45 8764 6000 eller på fbh@sikomdanmark.dk